Deloitte & Avaloq : opkomende modellen in de digitaal vermogensadvies

Deloitte & Avaloq : opkomende modellen in de digitaal vermogensadvies

14:06 10 januari in Article
0 Comments

Eind 2017 publiceerden Deloitte en Avaloq een gezamenlijke bespreking over digitale adviesverlening inzake vermogensbeheer.

In het verslag wordt erop gewezen dat nieuwe modellen voor digitale adviesverlening inzake vermogensbeheer opduiken door de ontwikkelingen binnen de digitale innovatie in de financiële dienstensector.

Deze specifieke context betekent dat de vermogensbeheerders hun aanpak moeten bijsturen, hun bedrijfsmodel heruitvinden en beroep moeten doen op digitale oplossingen om zich aan te passen aan de veranderende noden van reeds bestaande klanten, om nieuwe klanten aan te trekken en om de bedrijfsuitgaven terug te dringen.

Daarnaast focust de studie op de opkomende adviesmodellen inzake vermogensbeheer en deelt ze op in drie basiscategorieën:

Volgens Deloitte en Avaloq is het meest interessante model voor vermogensbeheerders op dit moment de hybrid advisory. Dit model biedt in verschillende mate geautomatiseerde diensten voor adviesverlening. Hoe het ook zij, ze benadrukken de aanzienlijke rol van de robo-advisors in de vermogensbeheerstrategieën. Ongeacht het model waarop men zich baseert, staat voor hen de vraag van de capaciteit om geautomatiseerd advies te ontwikkelen centraal. In het verslag worden in dat opzicht de voor- en de nadelen uitgelegd van een interne oplossing, het gebruik van bestaande platformen en de samenwerking met fintechs.

Het verslag vindt u hier terug.