Terugblik op de Algemene Vergadering 2017 van de BVBL

Terugblik op de Algemene Vergadering 2017 van de BVBL

11:59 15 juni in Article
0 Comments

Op woensdag 7 juni 2017 heeft de BVBL haar Algemene Vergadering gehouden. Voor het eerst vormde hotel Le Châtelain in Brussel het decor.

De Algemene Vergadering is de ideale gelegenheid gebleken om met de leden van gedachten te wisselen, meer bepaald via een debat. Dit jaar draaide dat rond de manier waarop beursvennootschappen beleggers en ondernemers mee kunnen aansporen om te kiezen voor respectievelijk een evenwichtige risicospreiding en een goede mix van financieringsbronnen. Umberto Arts, voorzitter van de Vereniging en managing director bij KBC Securities, nam het openingswoord voor zijn rekening. Hij heeft ook de panelleden voorgesteld, een voor een experten die elkaar zoals verwacht perfect aanvulden: Paul Blontrock (Managing Director, Compliance Officer, Weghsteen), Claire Munck (CEO Be Angels), Tom Feys (Senior Advisor Financial Sector voor de Minister van Financiën) en Koen Schreven (Chief Executive Officer, Start It Fund). Moderator Jean Blavier heeft het debat in goede banen geleid.

Iedereen heeft de kans gekregen om zijn standpunt te delen over de verschillende interessante onderwerpen die aan bod zijn gekomen: crowdfunding, Brussel als financieel centrum, de job van een Business Angel, fiscaliteit en nog zoveel meer. We hebben de gelegenheid aangegrepen om duidelijk te communiceren over de werkzaamheden en de troeven van beursvennootschappen, die trouwens een perfecte aanvulling vormen op wat andere spelers uit de financiële wereld doen. Om onze zichtbaarheid nog meer te verhogen, is er onze nieuwe website.

Aan het einde van het event hebben de effectenmakelaars en vertegenwoordigers van onze ‘stakeholders’ nog even kunnen netwerken tijdens een drink en aansluitende lunch.